Naša samopodoba je odraz prepričanj, izkušenj in vzorcev, ki jih nosimo v podzavesti. Oblikuje se lahko v otroštvu, skozi odraščanje, lahko pa jih celo že prenesemo na ta svet ali podedujemo po prednikih.

Kadar se nam v življenju ponavlja nekaj, kar ne želimo, je to odsev naše notranjosti.

Tokrat lahko pogledamo vase in dovolimo srcu, da nam pove, kaj si v resnici želimo. Ko prenehamo čakati, da se bo okolica spremenila okoli nas, postajamo bolj srečni.

Nikoli nisem prej vedela, da imajo naše misli takšno moč, dokler se nisem sama začela ukvarjati z energijami.  Če  verjamete ali ne, svoje misli si izbiramo sami in bolj kot mislite na tisto, česar nočete, več tega ustvarjate.

Kadarkoli se zalotite, da se predajate negativnim mislim, vedno dodajte eno pozitivno. Tako bodo sčasoma pozitivne zasedle mesto negativnim in jih dobesedno izrinile iz vaše  zavesti, zavest pa je tisti del naše duševnosti, ki se ga zavedamo.

Vedno se imejte radi in nekaj nasvetov do ljubezni do samega sebe-Louise L. Hay:
 
 - BODI NEŽEN, PRIJAZEN IN POTRPEŽLJIV.
Bodi nežen s seboj. Bodi potrpežljiv s seboj, ko se učiš novega načina razmišljanja. S seboj ravnaj kot z nekom, ki ga resnično ljubiš.
 
- BODI PRIJAZEN DO SVOJEGA RAZUMA. 
Sovraštvo do samega sebe je pravzaprav samo sovraštvo do lastnih misli. Ne sovraži se, ker imaš misli. Nežno sprejmi svoje misli.
 
- NE STRAŠI SE.
Nehaj ustrahovati samega sebe s svojimi mislimi. To je srhljiv način življenja. Poišči miselno podobo, ki ti vzbuja način življenja. Poišči miselno podobo, ki ti vzbuja ugodje in takoj preklopi s svojih strašljivih misli na nekaj prijetnega.
 
- HVALI SE.
Kritiziranje ruši notranjega duha. Hvala ga gradi. Hvali se kolikor le moreš. Pri vsaki majhni stvarci si reci, kako dobro ti gre.
 
BODI LJUBEČ DO SVOJIH NEGATIVNIH STRANI.
Sprejmi, da si jih ustvaril za izpolnitev neke potrebe. zdaj odkrivaš nove, pozitivne načine za izpolnjevanje teh potreb. Zato se ljubeče osvobodi starih negativnih vzorcev.
 
-POIŠČI OPORO.
Odpri se prijateljem in jim dovoli, da ti pomagajo. Če prosiš za pomoč, kadar jo potrebuješ, to kaže, da si močan.
 
-SKRBI ZA SVOJE TELO.
Pouči se o prehrani, kakšne vrste gorivo potrebuje tvoje telo, da ima optimalno energijo in življensko moč. Ceni in spoštuj tempelj, v katerem živiš.
 
PRENEHAJ KRITIZIRATI.
Kritiziranje nikoli ničesar ne spremeni. Zavrni kritiziranje samega sebe. Sprejemaj se natanko takšnega, kakršen si.
Kadar se kritiziraš, so tvoje spremembe negativne. Kadar se odobravaš, so tvoje spremembe pozitivne.
 
LJUBI SE .......ZDAJ.
Ne čakaj, da ozdraviš ali izgubiš telesno težo ali dobiš novo službo ali vzpostaviš nov odnos.
ZAČNI ZDAJ- IN DELAJ NAJVEČ, KAR ZMOREŠ.

To je samo en delček tega, kaj vam želim povedati in verjamem, da je za dobrobit vsakogar izmed nas.

Rada vam bi še povedala, če želite nekaj česar niste še nikoli imeli, morate storiti nekaj, česar še nikoli niste. Če želite,  da bi vaša ladja življenja zaplula svoji pravi misiji nasproti, vzemite krmilo v svoje roke.

Iskanje po strani