Reiki je najpreprostejši način naravnega zdravljena, kar jih poznamo. Gre za pretok življenjske energije, ki ga zdravilci kot posredniki prevajamo iz univerzuma na zdravljenca. Je zelo močna čistilna in zdravilna energija, ki jo je potrebno osvajati postopoma, da se dosežejo želeni učinki. S spoznavanjem reikija tudi bolje spoznavamo sebe. Pogosteje ko izvajamo reiki več osebne rasti bomo deležni. Pomaga začutiti energijsko blokado, ki se je materializirala na telesu. 

Življenjska energija je povsod okoli nas in v nas. Je vesoljna in inteligentna, ki omogoča, da vesolje sploh obstaja. Poznajo jo vse kulture in verstva, le imenujejo jo drugače.

REI pomeni univerzialen, neomejen  vidik energije, KI pa življenjsko silo. Že pred 5000 leti so Reiki razumeli Tibetanci. Znanja o Reikiju so se od tam prenesla na Indijo, Japonsko, Kitajsko, Egipt, Rim in Grčijo. 

Zaradi zgodovinskih okoliščin se je znanje o Reikiju izgubilo, ponovno pa ga je odkril Dr. Mikao Usui konec 19. stoletja. Na zahod ga je prenesla Havajo Takata, ki jo je uglasil Usuijev učenec Čudžiro Hajaši. 

Reiki je zelo prijetna celostna metoda zdravljenja, torej  vzpodbuja naravne obrambne sposobnosti organizma, razstruplja telo, izboljša psihofizično stanje in sprošča energetske blokade.

Reiki uporabljamo kot dopolnilno terapijo pri zdravljenju različnih bolezni. Je sprejemljiv za ljudi najrazličnejših prepričanj in ver. Kot tak marsičem pripomore k večji strpnosti, razumevanju in širjenju ljubezni med ljudmi.

 

Iskanje po strani